Требиње

Поновни позив на физичку ликвидацију на друштвеној мрежи

Поновни позив на физичку ликвидацију на друштвеној мрежи

Повод за ово обраћање јавности кандидата са листе Небојше Вукановића, „За Правду и Ред“, јесте ужасавајући коментар извјесне Стојане Брајић Вуковић, у коме позива на хладнокрвну ликвидацију Небојше Вукановића.

Наиме, она је овај коментар оставила на личној, јавној страници Луке Петровића, као одговор на његову објаву везану за активности Небојше Вукановића. Будући да се јавне објаве на Фејсбуку могу сматрати званичним ставом, било би дабро да се, у конкретном случају, годподин Лука Петровић јавно огради од овог и сличних болесних коментара.

Наш је став да се у кампањи, без обзира да ли је водите као политички фактор или јавна личност, морате оградити и борити против негативних утицаја са стране, као што су малициозни коментари у којим вам ваши симпатизери, на само њима познат начин, желе дати подршку. Вријеђање породице јавне или било које друге личности, вјерских и свих осталих осјећања, позиви на нехумано понашање и дјела, требали би доживјети осуду свих.

Да ли ће и на који начин Небојша Вукановић дјеловати због упућене пријетње, то не знамо, јер је сличне пријетње већ добијао на друштвеним мрежама. Уредно их је пријавио МУП-у, али, колико нам је познато, још ништа није урађено нити је јавност обавијештена у којој је фази поступак.

Дакле, надамо се да ће и сам Лука Петровић реаговати, оградити се од оваквих иступа својих симпатизера и позвати их да се ова кампања приведе крају на цивилизован начин, бар што се тиче друштвених мрежа.

„За Правду и Ред“ – листа Небојше Вукановића

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *