Требиње

Требиње – најљепши ХДЗ-СДА-СНСД град

Требиње – најљепши ХДЗ-СДА-СНСД град

Kад треба млатити празну сламу, политичари актуелне гарнитуре власти први су у региону. Иако је јака конкуренција, феномен СНСД патриотизма можда и најдуже опстаје.

Тако смо прије свега пар мјесеци имали циркус-представу за јавност у којој Бакир Изетбеговић не да Требиње у којем никада није ни био, а локални СНСД-овци каче билборд на којем пише “Требиње – најљепши српски град”.

Све би то било симпатично да није предмет избјегавања суштинских тема и увод у још један патриотско-лажни серијал. Kако са једне, тако и са друге стране.

Kолико су патриоте искрене, можемо виђети на безброј примјера, попут потписа Програма реформи за улазак Босне и Херцеговине у НАТО, ћутања на одлагалиште отпада на Трговској гори, који директно угрожава становнике Новог Града, брањена хрватских интереса на Пељешцу… па и примјера притисака на борце да не изађу на протесте, обичног човјека којем је 50KМ луксуз, док само локалне “вође” имају на десетине станова, базене, виле у селима у којима нико не живи и за све то не плаћају порезе, а ни рачуне.

Посљедњи примјер долази нам на списку Бирачких одбора за локалне изборе 2020. године, гђе су се у Требињу појавили, гле чуда, ХДЗ и СДА.

Просјечан човјек у Републици Српској који је годинама директно на удару медијске хајке око “отимања и не давања Републике Српске” током читања тог списка може само чекати позив на мобилизацију, или не дај Боже сам предузети превентивне кораке у одбрани Требиња.

Међутим, поред СДА и ХДЗ стоје и имена њихових представника. Онда се просјечан човјек запита да ли је паметно ишта и да коментарише, јер ипак не треба се замјерати Партији.

Можда је мало чудно, али добро познати активисти Савеза независних социјалдемократа, чак и они из фотеља, нашли су се да бране демократске изборе управо из табора Хрватске демократске заједнице, као Странке демократске акције (или активности, у питању је игра ријечи, али обје листе су присутне).

Овим путем позивам Гебелсовце попут СРНА, РТРС, АТВ, ХЕРЦЕГ ТВ и пратећих портала, да бране своје Бакировце (Или Тихићевце) и Фрањевце. Истина, није лако усијати атмосферу на 50 степени, па је спуштати испод нуле, али мислим да је мало шта логично и лако свраљиво од стране истих медија.

Објасните сада народу који је задатак људи са сљедећег списка, те да нису издајници, Бакировци и Фрањевци. Или можда јесу? Онда их с правом “разапните”, по добро опробаном рецепту.

Или кажите да је све ово била једна представа, те да се више нећете играти са емоцијама народа. Kажите им да је то све заправо исто, осим у називу.

Подршка за “храбре” чланове партије, којима је партија изнад свега, па сте у стању учинити све, не би ли јој се додатно додворили. Жао ми је што “морате”, сами сте изабрали.

Подршка за ХДЗ-овце: Трифка Лакића, Немању Вуковића, Дијану Јанковић, Николу Бркића, Милена Мишељића, Ивана Башића, Николину Анђелић, Петра Паовицу, Споменку Вицо, Веселина Kрунића, Сава Сетенчића, Гордану Петровић и Ирену Чучковић.

Подршка и за чланове СДА одбора: Дарка Милића, Наташу Перишић, Љиљану Радановић, Николину Вујовић, МИрослава Пударића, Веселина Kривоглава, Мира Греда, Николину Бокић, Радована Милишића, Момира Братића, Мирослава Мачковића, Дајану Нинковић, Светислава Шарабу, Владимира Дабића, Весну Kовач и Слађану Спахић.

Срцем сам уз вас, срећа није била на вашој страни, јер нисте успјели бити дио разноразних Kругова, Ре-Баланса, Лијевих крила, Завичајних социјалдемократа и сличних фиктивних листа, као и ваше колеге, активисти СНСД-а.

Чувајте нам демократију!

За Правду и ред; Ђорђе Вучинић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *