Требиње

Odgovor Nebojše Milišića na laži Ilije Tamindžije

Odgovor Nebojše Milišića na laži Ilije Tamindžije

Pošto sam direktno prozvan, imam potrebu da odgovorim poslaniku SNSD-a u NSRS, Iliji Tamindžiji. On po drugi put zloupotrebljava Narodnu skupštinu Republike Srpske i iznosi laži da smo mi, sa Liste za pravdu i red, plaćeni da blokiramo granicu za vrijeme izbora u Crnoj Gori. Znam da smo im pomrsili račune i baš mi je drago.

Đukanoviću prijeko potrebni glasovi nisu prešli granicu. Blokada se dogodila upravo zato što su aktivisti SNSD-a nudili novac, propusnice i plaćanje putnih troškova onima koji odu da glasaju za režim Mila Đukanovića. Moram da podsjetim da je Tamindžija jedan od onih koji su odbili da u NSRS glasaju za rezoluciju kojom se osuđuje sporni zakon uperen protiv SPC i Srpskog naroda u Crnoj Gori.

Očigledno je da nije prebolio poraz Mila Đukanovića, a i kako bi kada su SNSD i DPS sestre bliznakinje. Njihova ljubav datira još iz ratnih dana, iz vremena kada se švercovao Ronhil, a vrhunac je dostignut kada je Milorad Dodik išao po primorju da lobira za nezavisnost Crne Gore.

Zahvalan sam dragom Bogu što sam u jednom trenutku bio kap u moru ljudi ustalih da brane i odbrane ono što je naše. Zahvalan što sam jedan od stotina hiljada onih koji koračaše za krstom koji ponese sada blaženopočivši mitropolit Amfilohije. Nikog tu pare nisu dovele, već vjera i ljubav.

Ne znam kako čovjeku, koji je dezerter i kojem je jedina svetinja lični interes, objasniti da se ne može sve kupiti novcem. Najvjerovatnije nikako! U proteklom ratu, kada su se branile naše svetinje, ognjišta i biološki opstanak na ovim prostorima, Duško Ninković i ja smo se bez razmišljanja odazvali na vojni poziv i kraj rata dočekali na frontu. I tada nas je vodila vjera i ljubav isto kao onog dana na granici. Isti čovjek koji je izdao svoj narod i pobjegao glavom bez obzira, sada nas, na pravdi Boga, napada sa skupštinske govornice. Sve što sam u životu uradio za svoj narod, uradio bih ponovo, ni zbog čega se ne kajem, jedino mi je žao što su ginuli najbolji da bi vladali najgori.

Nebojša Milišić, budući odbornik u Skupštini Grada Trebinja.

Za Pravdu i Red – DO KONANE POBJEDE I SLOBODE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *